+386 (0)1 777 28 82 info@irea.si
  • Slovensko
Energetska Izkaznica

ENERGETSKA IZKAZNICA

KAJ JE ENERGETSKA IZKAZNICA

Energetska izkaznica je javna listina s podatki o energetski učinkovitosti stavbe oz. stanovanja. Energetska izkaznica se izdelujejo od leta 2013 in je za vsako nepremičnino pri prodaji ali oddaji, obvezna. Zajema več faktorjev, ki skupaj tvorijo oceno energijsko učinkovitost določene nepremičnine. Energetska izkaznica ne informira samo o uporabi energije in trenutnem stanju stavbe, temveč so tudi predlagani ukrepi za povečanje energetske učinkovitosti. Zbrane so v registru energetskih izkaznic, kjer lahko vsakdo preveri ali je bila energetska izkaznica že izdelana in če, kakšna je energetska učinkovitost stavbe. Register energetskih izkaznic imate na voljo tukaj.

KAKŠEN JE NJEN NAMEN

Lastniki nepremičnin lahko vidijo energetsko učinkovitost svoje stavbe in se seznanijo z ukrepi kako izboljšati izkoristek dovedene energije in s tem posledično znižati stroške.

Kupci oz. najemojemalci dobijo neodvisno strokovno oceno o energetski učinkovitosti stavbe in s tem lažjo odločitev pri nakupu ali najemu. Država lahko ustvari podroben pregled nad energetsko učinkovitostjo stavb v Sloveniji, ki bo omogočil ukrepe za boljši izkoristek energije v prihodnosti.

KDAJ JE OBVEZNA

Izdelava energetske izkaznice je obvezna za vse novogradnje in obstoječe objekte v primeru, da nepremičnino prodajate ali jo oddajate v najem za več kot eno leto. Kdaj je potrebna katera izkaznica poglejte na postopku izdaje energetske izkaznice in preberite si opis zakonodaje.

KAKO PRIDOBIMO IZKAZNICO?

Izdela jo neodvisen strokovnjak z licenco gradbenega inštituta katerega lahko pridobite tukaj.

VEČ INFORMACIJ JE NA VOLJO NA SPLETNEM NASLOVU ENERGETSKAIZKAZNICA.SI S KATEREGA SMO POVZELI ZGORNJE INFORMACIJE.

Hitri kontakt

info@irea.si
Phone.: +386 (0)1 777 28 82

Iskanje nepremičnine

Aktualne informacije

 

IREA, mednarodna nepremičninska agencija, d.o.o.

The world of Real Estate in Slovenia