+386 (0)1 777 28 82 info@irea.si
  • Slovensko
Podrobnosti nepremičnin

Dravlje - Eno-/ Dvodružinska stanovanjska hiša ali gradbena parcela

Št. nepremič.19-11-JZ
Vrsta uporabeBivalni prostori
Vrsta trženjaNakup
Vrsta nepremičnineHiša
Tip objektaDvostanovanjska stavba
Poštna številka1000
KrajLjubljana
DržavaSlovenija
Scout RegijaOsrednja Slovenija
Bivalna površina149 m²
Koristna površina20 m²
Velikost zemljišča284 m²
Število sob5
Število spalnic3
Število kopalnic2
Število ločenih stranišč2
OgrevanjePlin, Drva
Vrsta ogrevanjaCentralno ogrevanje
Število nadstropij2
Kabelska satelitska TVDa
Parkirna mesta2 Prosti prostori
Nakupna cena275.000 €
Provizija kupcaPosredniška provizija za kupca znaša 2%
Valuta
Št. nepremič.19-11-JZ Vrsta uporabeBivalni prostori
Vrsta trženjaNakup Vrsta nepremičnineHiša
Tip objektaDvostanovanjska stavba Poštna številka1000
KrajLjubljana DržavaSlovenija
Scout RegijaOsrednja Slovenija Bivalna površina149 m²
Koristna površina20 m² Velikost zemljišča284 m²
Število sob5 Število spalnic3
Število kopalnic2 Število ločenih stranišč2
OgrevanjePlin, Drva Vrsta ogrevanjaCentralno ogrevanje
Število nadstropij2 Kabelska satelitska TVDa
Parkirna mesta2 Prosti prostori Nakupna cena275.000 €
Provizija kupcaPosredniška provizija za kupca znaša 2% Valuta
Opis nepremičnine: Za nepremičnino je na voljo tudi 3D vizualizacija. Dobite jo po poslani prošnji za informativno brošuro!

Na odlični lokaciji v Dravljah vam dajemo priložnost za nakup eno oziroma dvodružinske hiše. Objekt je potreben prenove. Druga možnost, ki dovoljuje bistveno več svobode pri načrtovanju oziroma razporeditvi prostorov je rušitev objekta in gradnja novega objekta po vaših željah.

Glavni del hiše je bil zgrajen v letu 1927, prvo nadstropje pa v 70-tih letih z nadzidavo. Nadalje je bila leta 1992 izvedena adaptacija obeh nadstropji, ki je zajemala zamenjavo električne in vovodvodne napeljave, v pritličju pa je bila izdelana nova osnovna plošča. V prvem nadstropju so bila pred 10 leti zamenjana okna

Vhod v nadstropje poteka prek zunanjih stopnic ob strani objekta. V pritličju se nahaja dvosobno stanovanje.


Nepremičnina se nahaja tik ob ljubljanski obvoznici. Hrup zaradi prometa ne vpliva na kvaliteto bivanja zaradi izvedenih protihrupnih ukrepov. Dostop do objekta je mogoč neposredno iz povezovalne ceste, ki vodi iz obvoznice.

V bližini se nahaja trgovina, šola in vrtec. Tudi vsa ostala pomembna javna infrastruktura je dosegljiva peš. ZD Šiška je oddaljen 5 min vožnje z avtomobilom. Lokacija je zanimiva tudi za rekreativne navdušence in ljubitelje sprehodov, zaradi bližine Koseškega bajerja in poti spomina in tovarištva (PST).
Lokacija: V zadnjih stotih letih so Dravlje doživele precej sprememb. Če so se včasih tu raztezale večinoma njive in polja, hiš pa je bilo okoli petdeset, pa je današnja slika Dravelj popolnoma drugačna. Zgrajenih je mnogo stanovanjskih blokov in cest. "Prva vas na Gorenjskem", kot so včasih pravili Dravljam, se je je tako spojila z mestom Ljubljano in postala njen del. Danes naj bi po statističnih podatkih v Dravljah živelo že več kot 15.000 ljudi.

V Dravljah in neposredni okolici, se danes nahajajo vse vrste trgovin in nakupovalnih centrov za dnevne potrebe. Poleg tega so vrtci in šole v neposrednji bližini. Z Ljubljanskim potniškim prevozov (LPP) ste v dobrih 15. minutah v cetru Ljubljane. Do same avtoceste, v kateri koli smer, pa imate nekaj par minut.
Oprema: V zgornjem delu hiše so vsi prostori opremljeni v preprostem slogu. Trenutna prostorska ureditev zajema 6 prostorov, ki vsebuje: predprostor, kopalnico, dnevno sobo, kuhinjo z jedilnim kotom, spalnico, dvema otroškima sobama in utilityem. Celotna kvadratura zgornjega nadstropja zajema 76 m2. Za boljši vtis razporeditve prostorov vam prilagamo tloris zgornjega nadstropja.

Spodnji del hiše je trenutno namenjen družabnim aktivnostim in shranjevanju. V prvem prostoru je urejena kuhinja. Obsega okrog 70 m2 bivalnih prostorov, potrebnih temeljite prenove.
Drugo: Na parceli je na podlagi veljavnih prostorskih načrtov možno graditi eno do dvodružinsko hišo višine do 11 metrov. Faktor izrabe prostora (FI) je 40%, kar bi v primeru gradnje dveh etaž pomenilo okrog 280 m2 bivalnih prostorov.

Z MOL-om obstaja načelen dogovor o možnosti nakupa dodatnih (sosednjih) parcel v približni izmeri 100 m2, ki neposredno mejijo z zemljiščem. Dodatne parcelo so vključene v oglaševano prodajno ceno. Te novemu lastniku odpirajo dodaten gradbeni potencial, ki ga nepremičnina ponuja.

Na zemljišču se nahaja lasten vodnjak, ki trenutno ni v primarni funkciji. Lasten vir vode je trenutno možno uporabiti za zalivanje, pranje vozil oziroma pri drugih podobnih potrebah.

Podobne nepremičnine

2 Ponudbe najdene

Zgornja Šiška - zelo dobro razporej ...

Ljubljana

Nakupna cena: 190.000 €

Bivalna površina 80 m²
Soba 4

Odlična lokacija - Dvostanovanjska ...

Ljubljana

Nakupna cena: 640.000 €

Bivalna površina 167 m²
Soba 14

Hitri kontakt

info@irea.si
Phone.: +386 (0)1 777 28 82

Iskanje nepremičnine

Aktualne informacije

 

IREA, mednarodna nepremičninska agencija, d.o.o.

The world of Real Estate in Slovenia