+386 (0) 31 375 353 info@irea.si
  • Slovensko
Podrobnosti nepremičnin

Funtana (Hrvaška) - lepa in obnovljena stara kamnena hiša

Št. nepremič.19-13-DK
Vrsta uporabeBivalni prostori
Vrsta trženjaNakup
Vrsta nepremičnineHiša
Tip objektaKončnovrstna hiša
Poštna številka52452
KrajFuntana
DržavaHrvaška
Scout RegijaIstra
Bivalna površina90 m²
Koristna površina10 m²
Velikost zemljišča197 m²
Število sob4
Število spalnic2
Število kopalnic1
OgrevanjeElektrični
Vrsta ogrevanjaEtažno ogrevanje
Število nadstropij2
TerasaDa
Nakupna cena225.000 €
Provizija kupcaSLO: Posredniška provizija za kupca znaša 4% + DDV (4,88%) obračunano od pogodbene vrednosti.

GER: Die vom Käufer zu zahlende Courtage beträgt Netto 4% des Kaufpreises, zuzüglich der geltenden Mehrwertsteuer.
Valuta
Št. nepremič.19-13-DK Vrsta uporabeBivalni prostori
Vrsta trženjaNakup Vrsta nepremičnineHiša
Tip objektaKončnovrstna hiša Poštna številka52452
KrajFuntana DržavaHrvaška
Scout RegijaIstra Bivalna površina90 m²
Koristna površina10 m² Velikost zemljišča197 m²
Število sob4 Število spalnic2
Število kopalnic1 OgrevanjeElektrični
Vrsta ogrevanjaEtažno ogrevanje Število nadstropij2
TerasaDa Nakupna cena225.000 €
Provizija kupcaSLO: Posredniška provizija za kupca znaša 4% + DDV (4,88%) obračunano od pogodbene vrednosti.

GER: Die vom Käufer zu zahlende Courtage beträgt Netto 4% des Kaufpreises, zuzüglich der geltenden Mehrwertsteuer.
Valuta
Opis nepremičnine: Ponujamo vam prekrasno, izredno dobro vzdrževano kamnito hišo s pogledom na morje. Hiša se nahaja v mestu Funtana, oddaljena približno 7 kilometrov od Poreča. Zgrajena je bila leta 1975. Razpored hiše je odličen, primeren tako za bivanje družin z otroci ali za oddajanje v najem. Hiša lahko predstavlja tudi odlično možnost za oddajanje prek Airbnb ali ostalih portalov.

Poleg bivalnih prostorov in izredno dobrega razporeda prostorov, največji pečat pušča terasasto urejen vrt, ki je od sosednjih objektov ločen s kamitim zidom. Senco v poletnih mesecih nudi mediteransko rastje. Pridih klasike pričarajo grmički sivke in rožmarina. Prav posebno mesto na vrtu zavzema trta, ki so jo trenutni lastniki pripeljali iz Francije. Prostor je v poletnih mesech zagotovo središče dogajanja, kjer se preživi največ časa. V deževnih dneh ali vročini, podaljšan del strehe nad teraso povečuje njeno funkcionalnost. Na drugem delu terase je urejena zunanja letna kuhinja s kaminom. Celotno dvorišče pred hišo zajema okrog 130 m2.

Iz spalnice v 1. nadstropju se odpira pogled na morje in širši del zaliva. Pristanišče je od hiše oddaljeno okrog 300 metrov. Do morja in plaže vodijo urejene peš poti. Hoja do plaže vam vzame dobrih 5 minut. Dostop do plaže je možen tudi s kolesom ali avtomobilom.
Lokacija: Funtana je naselje ki spada pod Istarsko županijo in občino Vrsar. Nahaja se na zahodni obali Istre, približno 7 km od mesta Poreč. Gre za staro mesto, katerega začetki segajo v 17. stoletje. Staro srednjeveško jedro naselja se nahaja na vzpetini, med srednjeveško cerkvijo Sv. Bernarda in Kaštelom, vidni že od daleč.

Prostor pred cerkvijo, kjer se poleti odvijajo zanimive kulturne in kulinarične prireditve sta v neposredni bližini hiše, praktično za vogalom. Poletno turistično vzdušje se tako odvija skoraj pred hišnim pragom. Zaradi lege, hiša se nahaja na robu naselja, ste od hrupa in množice sprehajalcev odmaknjeni toliko, da vas to ne moti. Po ulici navzdol, ki se zvečer spremeni v promenado, pridete v lepo urejeno in zanimivo marino, ki ponuja športne aktivnosti.

Domačini v Funtani so pretežno Istrijani, poleti pa se mesto prelevi v popolnoma turistično destinacijo. Najbolj je priljubljeno med Italjani, Avstrjici in Nemci. Funtana ima svoj lastni dostop do morja, urejeno je tudi celoletno varovano pristanišče.

Funtana ima lepe in urejene plaže. Restavracije, tako moderne, kot tudi klasične "konobe" zaokrožujejo celovito ponudbo v mestu. Leta 2018 so ob glavni cesti, ki povezuje Vrsar in Poreč, zgradili tudi velik nakupovalni center "Plodine".
Oprema: Pri gradnji so prvotni lastniki uporabljali izključno lokalne materiale. Zunanje stene hiše so grajene iz istrskega kamna debeline 60 cm. Na vseh oknih so montirana lesena polkna. Na spodnjem nivoju pa so ta zaščitena tudi z železnimi rešetkami.

V hišo vstopimo skozi glavna vrata iz lesa v manjši hodnik, kjer vrata na desni strani vodijo v kopalnico s tušem in straniščem.

Hiša je zaradi materialov, detajlov, drugih dodatkov ter elementov prava paša za oči. Na vhodu nam dobrodošlico zaželi veliko ogledalo z razkošnimi štukaturami. Iz notranjega hodnika se nam po dveh stopnicah odpre velik dnevni prostor v katerega nas povabi mogočen lestenec, vpet v strop v prvem nadstropju. V dnevni sobi za udobje skrbita dve sedežni garnituri s klubsko mizico. Jedilnica je del istega prostora. V osrednjem prostoru se nahaja velika miza, ki sprejme do 10 ljudi. Odprt prostor med jedilnico in kuhinjo ločuje nizek kuhinjski element. Manjša kuhinja je sorazmerno prostorna in svetla. Skozi vrata na začetku kuhinje vstopimo v priročno shrambo.

V 1. nadstropje vodijo odprte lesene stopnice. Občutek razkošja pričara lesen strop s kovinskimi detajli. Hodnik vodi do ene manjše in dveh večjih spalnic. Obe večji spalnici imata prekrasen pogled na celoten zaliv.
Ena je trenutno opremljena z zakonsko posteljo. Vse sobe krasi starinsko pohištvo in slike z morskimi motivi.
Drugo: Poleg obeh etaž (pritličje in prvo nadstropje) ima hiša tudi podstrešni prostor, ki trenutno ni v funkciji. Kot tak predstavlja dodaten potencial, saj je možno z nadzidavo pridobiti dodatno bivanjske kapacitete. Hiša je bila v osnovi grajena kot poletna rezidenca. V zimskih mesecih je ogrevanje možno z električnimi radiatorji.

Podobne nepremičnine

Nepremičnine niso na voljo

Kontaktirajte nas:

Telefon: +386 (0) 31 375 353
E-pošta: info@irea.si

Hitri kontakt

info@irea.si
Phone.: +386 (0) 31 375 353

Iskanje nepremičnine

Aktualne informacije

 

IREA, mednarodna nepremičninska agencija, d.o.o.

The world of Real Estate in Slovenia