+386 (0) 31 375 353 info@irea.si
  • Slovensko
Podrobnosti nepremičnin

Odlična lokacija - Dvostanovanjska hiša s poslovnim prostorom

Št. nepremič.19-25-JZ
Vrsta uporabeBivalni prostori
Vrsta trženjaNakup
Vrsta nepremičnineHiša
Tip objektaDvostanovanjska stavba
Poštna številka1000
KrajLjubljana
DržavaSlovenija
Hodnik1740
Scout RegijaOsrednja Slovenija
Bivalna površina167 m²
Koristna površina63 m²
Velikost zemljišča610 m²
Število sob14
Število spalnic5
Število kopalnic3
Število ločenih stranišč3
OgrevanjeOlje, Drva
Vrsta ogrevanjaCentralno ogrevanje
Število nadstropij1
Parkirna mesta3 Prosti prostori
TerasaDa
Nakupna cena640.000 €
Provizija kupcaPosredniška provizija za kupca znaša 2% + DDV (2,44%) obračunano od pogodbene vrednosti.
Valuta
Št. nepremič.19-25-JZ Vrsta uporabeBivalni prostori
Vrsta trženjaNakup Vrsta nepremičnineHiša
Tip objektaDvostanovanjska stavba Poštna številka1000
KrajLjubljana DržavaSlovenija
Hodnik1740 Scout RegijaOsrednja Slovenija
Bivalna površina167 m² Koristna površina63 m²
Velikost zemljišča610 m² Število sob14
Število spalnic5 Število kopalnic3
Število ločenih stranišč3 OgrevanjeOlje, Drva
Vrsta ogrevanjaCentralno ogrevanje Število nadstropij1
Parkirna mesta3 Prosti prostori TerasaDa
Nakupna cena640.000 € Provizija kupcaPosredniška provizija za kupca znaša 2% + DDV (2,44%) obračunano od pogodbene vrednosti.
Valuta
Opis nepremičnine: Za nepremičnino je na voljo tudi 3D vizualizacija katero pridobite z informativno brošuro.

Dajemo vam priložnost za nakup eno/več družinske hiše v strnjenem naselju v Šiški. Zemljišče obsega 610 m2. Objekt je v odličnem stanju, tako njegova notranjost, kot tudi zunanjost. V hiši sta trenutno urejeni dve ločeni enoti, s skupnim vhodom in hodnikom, ki po stopnicah vodi v zgornje nadstropje.

V zadnjih 20 letih je bila hiša adaptirana po fazah. Te so zajemale menjavo strešne kritine, izolacijo strehe, montažo vhodnih protivlomnih vrat, oblogo fasade, menjavo oken, ureditev zgornjega stanovanja, ureditev okolice, idr. Hiša je v celoti opremljena. Leta 1990 je bil opravljen največji poseg. Takrat je bil prvotnemu delu hiše, katerega zgodovina sega v leto 1930, dozidan večji del današnje skupne celote. Kljub obnovi, prvotno ohranjeni elementi dajejo hiši prav posebno patino.

Hiša je na frontalni strani obdana z ograjo iz betonskih panelov, kjer sta nameščena tudi zvonca za obe ločeni stanovanji. Na desni strani zidu je iz lesene ograje urejen vhod za osebna vozila. Dvorišče nato vodi do razkošnega nadstreška.Ta poleg pokritega parkirnega prostora daje zavetje veliki leseni mizi s klopema.

Na levi strani hiše je urejen ločen vhod v kletne prostore, urejeno je tudi ločeno zunanje parkirno mesto. Večinski del kletnih prostorov je namreč registriran za opravljanje poslovne dejavnosti. Tako kot na desni, je tudi na levi strani možno zapreti vhod z leseno ograjo.

Za hišo se skriva velik vrt, urejen do zadnjega kotička. Poleg kivija ga krasi še sadno drevje (figa, aronija, jabolko) ter okrasno grmičevje. Manjša brunarica je kot nalašč za shranjevanje vrtnih rekvizitov in drugega orodja. Posrbljeno je tudi za zunanji umivalnik, nepogrešljiv pri zalivanju in uporabi žara.

Nepremičnina je zaradi razkošnega vrta primerna za ljubitelje štirinožnih prijateljev.
Lokacija: Zgornja Šiška je bila nekdaj vas severozahodno od mesta Ljubljana, sedaj je del mesta. V vasi je bil leta 1758 rojen prvi slovenski pesnik Valentin Vodnik. Sosednji deli mesta so: Koseze, Spodnja Šiška, Rožnik. Skozi Zgornjo Šiško poteka Celovška cesta, ena glavnih mestnih vpadnic.

Peš je dosegljiva vsa pomembnejša gospodarska in javna infrastruktura. V neposredni bližini se nahaja vrtec, osnovna šola, športno društvo GIB, trgovine, avtobusno postajališče za mestni in primestni promet, železniško postajališče, center urbane kulture (kino Šiška).

Le nekaj minut vožnje je oddaljen ZD Šiška, bolnica dr. Petra Držaja. V smeri proti gorenjski je z avtomobilom hitro dostopen Mercator center Šiška, Baby center, McDonald's in druge maloprodajne trgovine.
Oprema: Zgornji del hiše v katerem je urejeno manjše stanovanje obsega kuhinjo z jedilnico, spalnico, kopalnico in dnevni prostor. Iz hodnika je izhod na balkon (12 m2) z urejenim ambientalnim kaminom. Zgornje stanovanje je izredno simpatično in kot nalašč za bivanje mladega para.

V osrednji del hiše vodijo stare hrastove stopnice iz leta 1930. Te so v celoti ohranjene. Enako tudi teraso v hodniku prvi vhodu. Hodnik na eni strani vodi v sobo, trenutno namenjena shranjevanju. Druga vrata vodijo v jedilnico, ki s kuhinjo tvorita en prostor. Obok v kuhinji, visoki stropi ustvarjajo pridih meščanskih prostorov. Subtilna kombinacija materialov (češnjev les, marmor, steklo) dajejo kuhinji in jedilnici ter dnevnemu prostoru občutek razkošnosti.

Prehod po nekaj marmornatih stopnicah vodi v svetel dnevni prostor, katerega je možno zapreti z drsnimi vrati. Prostor obsega veliko sedežno garnituro ter klubsko mizico. Dodaten pečat prostoru dajejo vitraži in drugi skrbno izbrani okrasni elementi ter svetli prostori. Iz dnevnega prostora na eni strani vstopimo v glavno spalnico, na drugi v otroško sobo. Kopalnica s kadjo in straniščem je med otroško sobo in dnevno sobo.

V spodnjem nadstropju (klet) je poleg poslovnega prostora tudi kurilnica in ogromno prostora za shranjevanje. Prostore je možno ohraniti za poslovno dejavnost ali jih preurediti (npr. v savno, fitness sobo, kabinet ali prostore za družabne aktivnosti).

Hiša je v vseh nadstropjih opremljena z inverter klima napravami. Kvalitetna gradnja in izolirana fasadna lupina preprečujeta večje toplotne izgube v zimskem času, poleti pa se v hiši ohranja prijetna temperatura brez uporabe klime.
Drugo: Nepremičnina je zanimiva tudi zaradi potenciala, ki jo dovoljuje nadzidava s katero je možno pridobiti dodatno bivalno površino. Po veljavnih prostorskih načrtih je na parceli možno graditi eno do dvostanovanjsko hišo višine do 11 metrov. Faktor zazidanosti (FZ) je 40%, kar bi v primeru gradnje dveh etaž pomenilo okrog 500 m2 bivalnih prostorov.

Kot gorivo za centralno kurjavo se uporablja nova kombinirana naprava na olje in drva. Peč je bila kupljena v letošnjem letu.

Drugo:

- 2 liniji za stacionarni telefon,

- napeljan optični kabel,

- objekt ima 3 fazni tok,

- ločeni elektro števci za vsako nadstropje, elektro omarica je nameščena zunaj objekta,

- primopredaja nepremičnine bo možna v času 6 mesecev od podpisa prodajne pogodbe in plačila are,

- gradbena dokumentacija, skupaj z načrti in vsemi dovoljenji bo predana kupcu ob primopredaji nepremičnine.

Podobne nepremičnine

Nepremičnine niso na voljo

Kontaktirajte nas:

Telefon: +386 (0) 31 375 353
E-pošta: info@irea.si

Hitri kontakt

info@irea.si
Phone.: +386 (0) 31 375 353

Iskanje nepremičnine

Aktualne informacije

 

IREA, mednarodna nepremičninska agencija, d.o.o.

The world of Real Estate in Slovenia